23 aug. 2012

Jag sliter mitt hår

Under sommarlovet så har det fungerat bra med Sagas toalettbesök. Vi något enstaka tillfälle har det skett en olycka men det är verkligen inte ofta längre och långt ifrån varje dag. Så kom vi tillbaka till dagis, och vad händer? Två påsar med kissiga byxor med oss hem redan första dagen. Jag blir lite trött och kastas sju steg tillbaka igen. Varför blir det så här på dagis? Är det någon slags betingning att hon inte går på toaletten där när hon behöver? Så just nu känns det lite motigt och trist för snart börjar overalltiderna igen och hur blir det om vi inte löst problemet då? Annars hade hon haft det bra idag och hon var jätteglad över att få träffa alla kompisar och fröknar igen. Hon ser redan fram emot imorgon när hon ska få komma dit igen men kommenterade till mig när jag hämtade henne att hon tyckte att hon fått vara för lång tid idag. Så imorgon ska jag hämta henne en timma tidigare och håller tummarna för att antalet påsar då är noll eller max en så att vi går lite framåt istället för bakåt.

Jag hoppas också att få sova lite bättre inatt än igår natt eftersom jag då hade två varma plåsterlappar under mitt täcke. Ingen i den här familjen vill sova i sin säng förutom jag och Rikard av någon konstig underlig anledning. Hoppas att de åtminstone somnar i sina egna sängar ikväll så jag får sova någon timme innan de kommer. För den sista tiden har Thea inte kunnat somna om hon inte får göra det i min säng. Ja, jag vet att jag blir manipulerad men vem orkar bråka om vilken säng de ska somna i när man är trött och vill att alla ska komma till ro? Inte jag iallafall. Just nu övar Thea på att duscha själv inför första gympalektionen och Saga har lagt sig. Rikard kommer hem från jobbet efter 21 och innan dess hoppas jag att jag fått en liten stund för mig själv i ett hörn i soffan. Over and out for today.

2 kommentarer:

Anna sa...

Här ligger båda barnen i samma säng o sover vilket medför att vi får ha vår säng för oss själva :) kram

Nina sa...

Saga hade nog fullt upp i leken med kompisarna som hon säkert saknat lite och då är det kanske svårare att komma ihåg att gå på toa... Säg till henne att gå typ när de kommer in och efter maten så hon har ett par hållpunkter. Blir säkert bra innan overalltider! =)