28 nov. 2012

Energidryck och språkbruk

Jag vet inte vem som kom på konceptet med energidryck men jag är dem evigt tacksamma. Jag kommer förmodligen att ångra mitt "knarkande" den dagen kroppen säger stopp men just nu är det en överlevnadsstrategi. Hur ska man kunna vara en pigg vaken förälder efter klockan 17.30 när man sovit högst 7 timmar per natt ( en bra natt) gått upp klockan 06.00 och varit på sitt heltidsjobb dagen lång? Svaret är att det inte går utan koffein och tack vare det så läser jag glatt sagor fram till 19.30 utan att ens gäspa. Eftersom jag i grunden är trött så somnar jag ändå sött när klockan närmar sig 23 i min sköna säng. Det finns alltså ingen baksida med detta och ni känner ju mig. Jag älskar en härlig win-win situation.

Annars sliter vi lite med Sagas språkbruk just nu. Det är inte bara socker och rosor som kommer ur munnen på henne och det känns inte helt ok. Vi är fula, hon ska krossa oss och hoppa på våra huvuden. Trevligt va? Jag kan säga att vi har nolltolerans mot detta språk hemma och imorgon när vi ska på utvecklingssamtal ska vi be dem att titta på språket i barngruppen. För en sak är jag 100 % säker på och det är att hon inte lärt sig dessa målande ord här hemma. Lite lustiga situationer blir det ju av det ibland också eftersom hennes språk är värre än Theas men det gäller att hålla sig för skratt och vara superallvarig så vi får bukt med det. Hon gillar ju när vuxna roas av henne så skulle hon se oss le så slutar hon nog aldrig. Nu måste dagis också ta det på allvar för det är inte ok att barnen pratar med varandra på det här sättet. De är fyra år och om det pratas så här nu törs jag inte ens tänka på hur det kommer bli när de kommer till tonåren.

1 kommentar:

13 MAJ sa...

vänta inte till utvecklings samtalet! be personalen hålla ett öra i gruppen för som du skriver så r det inget kul språk.
lycka till.