15 juni 2012

Thea första skolavslutning

Så var det dags för Theas första skolavslutning och det var så mycket glädje i att få se dem sjunga in sommaren för alla vuxna och barn som var där och tittade. Känns konstigt att ha ett barn som är så stort att hon går ur skolan men så är det iallafall och det är mysigt att få ta del av sommaravslutningar igen efter alla år i vuxenexil. Theas klass hade avslutning tillsammans med tre andra Fyrklöverklasser så de var ganska många och sjöng fantastiskt fint tillsammans. De har turen att ha fritidspersonal som är duktiga på sång och musik då vi är bortskämda med den varan vi föräldrar. Saga, Alva och Axel satt alla som små ljus och lyssnade hela tiden som de sjöng och spelade instrument. Finns det något som är mer somrigt än "Den blomstertid nu kommer"?

En överraskning som väntade Thea idag var att kusinerna kommit för att titta och Saga hon haffade genast sin "bästis" Alva och visade henne hur det ser ut där Theas klassrum är. Här väntar de tålmodigt på att Thea ska krama sina fröknar och komma så vi kan fika tillsammans.

Fröken Bittan och fröken Eva har varit Theas klasslärare detta året och hon gillar dem jättemycket. Eva följer med till fritids även nästa år men Bittan säger vi hejdå till inför nästa termin. Barnen fick en varsin mapp som sammanfattade året de gjort och sedan en varsin kram som hejdå. 
Thea valde sin fina 50-talsinspirerade själv och hon var väldigt bestämd när hon väl hittade den. De vita skorna hade sin premiär idag för annars hade de förmodligen varit mer åt det grå hållet....

Efter att barnen sagt hejdå till fröknarna så fika vi tillsammans en stund. När detta var klart gungade de en stund tillsammans innan vi for hem och sa hejdå till skolan för sommaren.

Efter att ha lunchat tillsammans med Stella och Mia på lokala Pizzerian åkte vi hem och fortsatte fira med mormors tårta på altanen. Eftersom jag är en traditionssucker så vill jag att det ska vara Herrrgårdstårta och jag vill att det ska vara små svenska flaggor i den på skolavslutningsdagen. Thea var glad och nöjd med sin dag och jag är glad att hon fick fira den på ett mysigt sätt.


Inga kommentarer: