12 juli 2017

Hemma igen

Efter att ha fått några fina dagar med sol, bad, god mat och kubb så åkte vi hemåt i måndags. Alltid jobbigt för barnen att säga hejdå men det är en del av deras liv tyvärr. Planen var att försöka åka hela vägen hem utan att stanna över natten någonstans och det funkade utmärkt med lite mutor. 13 timmar tog resan och de var otroligt tålmodiga och snälla hela tiden. Så skönt att de är stora nu och att det finns internetuppkoppling via telefonerna i bilen. I princip fick de se iPad 13 timmar i sträck och det får de ju aldrig annars så de var ganska nöjda mitt i allt sittastilla. Vi kom hem ganska precis på tolvslaget och det var så skönt att vakna hemma i sin egen säng.


Igår tog vi det bara lugnt förutom lite motionerande som var skönt efter allt stillasittande men idag har vi fixat till altanen. Åkte en sväng till byggmax eftersom det gått av flera brädor i altangolvet som sticker upp och som någon kan göra sig illa på. Så nu är allting lagat och Rikard fick vind i seglen och började slipa och olja trätrappen in till huset. Själv började jag kantklippa gräsmattan med handjagaren och blev helt svettig på kuppen. Det är väldigt varmt ute i luften just nu och en stor temperaturskillnad mot Boden. Här är det en annan värme i luften oavsett sol eller ej men där blir det mycket svalare när solen går i moln. Men någon skillnad måste det ju bli när det skiljer 115 mil rakt upp.


Så resten av denna veckan ska vi bara njuta, hänga och ta vara på Rikards sista semestervecka. Jag har ytterligare tre veckor lite senare men då åker vi nog till stugan jag och barnen om vädret är ok. Nästa vecka ska vi båda jobba och barnen ska vara hos mormor och morfar i stugan. 

Inga kommentarer: