25 juli 2019

Saga bröt armen och västkusten

Saga skulle cykla och äta pizza med en kompis. Efter en liten stund ringde hon och grät. Då hade hon cyklat ikull och fått armen under sig. Efter fyra timmar på olika instanser på CSK fick vi veta att det var brott på handleden. Saga fick gips och sedan bar det av hemåt mot den värsta hetta vi haft denna sommar. Att bryta armen och att älska att bada är en dålig kombo och hon är inte på gott humör över detta. Men armen läker som den ska och nu är det ”bara” tre veckor med gips kvar för henne att stå ut med. 


Så vi åkte och hälsade på Anderssons på Rossö och försökte hitta annat att göra än att bada och cykla (vi hade tänkt cykla på Koster men det går inte med gipsad arm). Så vi åkte och tittade på vårt fina världsarv med runor och ett museum om bronsåldern istället. Thea var nöjd och Saga var missnöjd ända tills hon såg en orange ödla och allt var roligt igen.


Vi gick lite på stranden när det regnade så att vi inte skulle bli frestade att bada.


Också åkte vi till Grebbestad för det är ett måste när man är på kusten. Har man inte gått på bryggan i Grebbestad och ätit något fiskrelaterat så har det inte varit sommar. Samtidigt måste sportshoppen besökas för man behöver alltid något sportigt vare sig man vet det eller ej. 


Till sist förlorade vi och vi åkte till stranden men gips och allt. Ingen orkar vara borta från bad när det är 28 grader varm, ingen! Så vi plastade in armen och lät henne bada med gipset som insats. Det gick bra men hon var givetvis missnöjd med att hon inte fick doppa armen och hela sig. Missnöjdheten är alltid med som en liten röd tråd på sidan när hon i te kan få 100 % som hon vill hela tiden. Vi fick ett bra tips från vår bäste vän på ortopeden, Per, så nu väntar vi på ett skydd som det ska gå att bada med trots gips. Vi håller tummarna för att det funkar för det går ingen förbi bär Saga är missnöjd med något.

Sista kvällen åt vi färska räkor och njöt av att sitta ute i den ljumma sommarkvällen. Otroligt mysigt och fin utsikt från altanen på Rossö.


Innan vi åkte hem tog vi en tur till akvariet som innehåller allt från kosterhavet. Det finns också ett klappakvarie och det blev ju bra för klappa sjögurkor och sjöstjärnor det kan göras med en hand och ingen var missnöjd. 
Idag har vi varit tillbaka till Ortopedmottagningen och kollat så att brottet läker som det ska och det såg fint ut. Nu ska jag njuta av mina tre sista semesterdagar och hoppas att det inte händer allt för mycket.

Inga kommentarer: