24 apr. 2013

Så hände det plötsligt

Igår när vi sitter i soffan tillsammans jag, Rikard och Thea så händer det något som vi inte riktigt var beredda på. Hon sitter med sin Ipad och med hörlurar och vi tar för givet att hon är i någon app eller på barnkanalens hemsida (som hon brukar). Men när vi säger till henne att det är dags att lägga ifrån sig och gå till badrummet så säger hon att hon vill titta färdigt på smurffilmen i sängen. Smurffilmen????
Jå då visar det sig att hon själv tagit sig in på en streamningsida och sökt på smurffilmen i sökrutan och sedan börjar titta på filmen med svensk text. Hur gick det till?? Hur hittade hon dit??
Jo då berättade hon att hon sett mig leta efter en tv-serie vid något tillfälle och sedan lagt på minnet hur jag gjorde så nu kan hon se på film när hon vill. Stolt och nöjd var hon men samtidigt lite oförstående till hur vi kunde tycka att det var en så stor grej. Hon hade ju bara gjort som hon sett att jag gjort tidigare.
Då slog det oss att det är nu det börjar, hennes nätliv, och snart kommer vi snarare att få snegla på henne när vi vill lära oss något nytt. Det tog 8 år men nu är hon snart förbi, säg det som varar för evigt....

Inga kommentarer: