19 apr. 2013

Titt ut

Jag vet att jag varit borta länge men det har sina förklaringar. Jag har inte varit frisk under väldigt lång tid och det har gjort mig lite orolig och lite hypokondrisk men nu har det äntligen vänt och jag känner att jag har kraft igen. Vad det var för slags influensa som drabbade mig det vet jag inte men jag vet att det tagit tid att komma tillbaka och då har saker prioriterat sig själva och bloggen hamnade sist på listan helt plötsligt.

Nu börjar det bli varmt, ljust och hoppfullt igen. Jag ser fram emot att få börja maj. Inte för att jag fyller 40 då utan för att sommar och semester kryper närmare. Två vintrar av heltidsjobb har tagit mer på mig än vad jag någonsin kunnat tro. Det går inte rent fysiskt att få tillvaron att gå runt utan en massa dåligt samvete när nästan alla dygnets vakna timmar spenderas på jobbet. Mitt jobb är roligt och ger någonting tillbaka men känslan av att försaka barn, hem och livet på grund av det känns inte alls bra. Nu går vi snart in i Rikards sista år på universitetet och jag ser ljuset i tunneln. Nu behöver jag bara stå ut en vinter till innan jag kan börja få släppa in luft i systemet i form av kortare arbetsdagar. Samtidigt påbörjas nu till hösten Sagas sista år på dagis och jag kommer inte att sakna alla resor till Sätter när de upphör. När Thea slutade dagis kändes det stort och konstigt och nu när vi bara har ett år kvar på Saga kan jag knappt vänta tills det tar slut. Kanske beror det på att vi nu vet vad som väntar oss på skola och fritids. Tidigare var ju allting nytt och konstigt men fritids och skola visade sig ta lika bra hand om Thea som dagis tidigare gjort.

För övrigt så har vi en spaweekend tillsammans med mina systrar och deras respektive inbokad i maj och det ska bli sååååååå skönt. Inga barn får följa med och det var länge sedan jag längtade efter något så mycket. Vistelsen blir vårt sätt att fira min födelsedag eftersom jag inte tänker ha något kalas för någon annan än närmsta familjen. Det är en bra sak med att fylla 40 att man får bestämma själv exakt hur mycket man vill fira och vem som får komma och fira. För att toppa fördelsedagen fick jag också en kallase samma dag till cellprovstagning hos barnmorskan. Ingen glamour där inte.....

1 kommentar:

Alva & Axel sa...

Skönt att du är tillbaka och känner dig piggare! SPA helgen längtar vi alla till!