11 feb. 2017

Besök och ommålning av tak

Barbro och Roland har varit här lite drygt en vecka och det har hänt en massa saker här hemma. Barbro har målat taket i vårt tv-rum och det är nu vitt äntligen.
Innan målningen kunde vi inte ens läsa tidningen därinne eftersom vi saknar taklampa och trätak äter upp allt ljus som existerar. Men nu kan man läsa även på kvällstid och det känns som ett helt annars rum. Vi bytte också gardinerna och köpte en ny lampa samt soffbord och allt sammantaget känns det som en helrenovering.

Roland hjälpte oss att få bort den fruktansvärda kabelhärvan som var stor som ett mindre husdjur och nu ser det ut såhär:
Förutom all hjälp med ommålning och styling så kändes det helt fantastiskt att de fixade mat, hämtade barn och tog hand om oss alla fyra i så många dagar. Så mysigt för barnen och för mig och Rikard. Men nu har de åkt hem igen och vardagen har återgått i sin vanliga lunk. 

Igår kom det hem en kille som tittade på vårt badrum och han ska återkomma med en offert om en vecka. Tanken är att kakla om badrummet här uppe och byta ut badkaret mot en dusch. Vi bad honom också räkna på vad det skulle kosta att öppna upp golvet för att ha en tvättlucka ner till tvättstugan. Det vore så skönt att slippa ha tvättkorgar här uppe som ska bäras ner flera gånger i veckan. Men vi får se hur det blir för det får heller inte kosta för mycket. 

Annars händer det inte så mycket den här helgen när Rikard jobbar. Vi tar det nog lugnt jag och Saga och tar en promenad i snön som kommit. Thea är jätteförkyld och får vila för att orka med skolan på måndag.

Inga kommentarer: