7 okt. 2018

Tänka nytt

Rikard jobbar mer och mer nätter nu än tidigare. Det är bra på många vis för han är alltid hemma på eftermiddagar och kvällar när allting händer. Han hinner laga mat, skjutsa till träningar och gå på föräldramöten utan att vi behöver planera för detta och lämna Saga ensam på kvällen ibland. Så skönt faktiskt och det gör att tillvaron inte ens känns krånglig längre. Jag kan ärligt säga att det knappt märks att han jobbar i vården längre förutom.... helgerna. 
På helgerna är spelreglerna andra nämligen. Då måste vi vara försiktiga, tysta, tassa på tå och ingen kan få komma hit och leka. Först var det också lite befriande att några lediga dagar inte ha hundra kompisar här. Men i längden är det ganska tråkigt att tassa runt och hyssja det högljudda barnet en hel helg.
Så nu har jag bestämt att dessa helger ska bli ”hittapå” helger istället. Den här helgen hittade vi på att gå på bio på lördagen. På söndagen (idag) hittade vi på att gå tipspromenad på Kilenegården jag och Saga. Thea får gärna följa med men hon väljer ofta att göra annat istället vilket är helt ok.
Hotell Transsylvanien 3 blev det. En av oss tyckte att den var bra och den andra önskade att vi hade valt Findus flyttar hemifrån istället. Ni får gissa själva vem som tyckte vad 😊.

När vi gått färdigt i tipspromenaden så tränade vi i utegymmet en timme. Mysigt hade vi ute i höstsolen förutom när vi bråkade om vem som skulle skriva först med den enda blyertspennan vi hade med oss. Så nästa gång lovade vi varandra att inte bråka om pennan efter halva banan så blir HELA promenaden rolig. Man lär så länge man lever 😅.
 
Så nu hoppas vi på fler roliga helger med uteaktiviteter när Rikard jobbar och sover vissa helger. Återkommer med vad vi hittar på.

Inga kommentarer: