10 aug. 2022

Sommarn

Så sommaren lider mot sitt slut. Den här sommaren har varit annorlunda. Vi har valt att vara hemma nästan hela tiden och det har gett en inre frid som behövdes efter all pandemiskit. Stora och Mannen åkte till en kusinträff i Norrland och då stannade Lilla och jag hemma med katten. Ett smart val av oss då vi alla tre var nöjda med veckan även om vi inte var på samma plats.


Jag och Lilla tog med oss en kompis till henne och fick tre fantastiska dagar i solen i stugan. Att ha en oas som denna med tillgång till bad och vatten dygnet runt är värt mer än alla pengar i världen. 



Den här otroligt gulliga varelsen har gett oss en gemensam nämnare i familjen och jag tror att det har gjort oss gott. Mindre konflikter känns det som men jag vet inte om det är katten eller om det handlar om att både Stora och Lilla blivit äldre och att vi alla blivit lite klokare med åren. 



Vi drog med mormor och kusinerna på åkern till Liseberg över dagen. Hade tänk övernatta men Gothia Cup gjorde det omöjligt då ett hotellrum kostade en arm och ett ben just den veckan. Vi vann godis vilket vi aldrig gjort förut och det var ju alltid något när ökenhettan höll på att ta kål på oss.

Sedan jobbade vi i två veckor och nu är det äntligen ledigt igen en sista vecka innan hösten kommer på allvar.



Vi gjorde också escaperoom nummer 2 och klarade det snabbt och ganska enkelt. Nu har vi bara tredje rummet kvar så vi får se när vi samlat kraft för det.



Norrlandskusinerna kom och stannade en långhelg med oss vilket var supermysigt. Vi ses så sällan att all tid måste tas tillvara när de väl är här. Så bad, kortspel, Mariospel, grillning och kanske en liten öl gärning där under 4 intensiva dagar innan de for iväg norrut igen. Och som alltid vet vi aldrig när vi ses igen men kanske höstlovet om alla bitar faller på plats.



Kusinhäng i stugan har det också blivit även om vi mest åkt över dagen eftersom vi är många och det är trångt om sovutrymmen.

Den här sista veckan har jag ägnat mig åt trädgården, tvätten och att träna en del. Stora sommarjobbar nu de tre sista veckorna av sommarlovet och Lilla har fullt upp med sitt sociala liv så jag försöker vara med dem när de har tid. Stora har börjat övningsköra så det kommer att bli ett projekt över året. Har vi tur så har vi privatchaufför redan nästa höst. Tiden går så fort, alldeles för fort.



Inga kommentarer: