1 nov. 2017

Höstlovsresa till Stockholm

Redan i början av sommaren bestämde vi en resa till Stockholm på höstlovet för att titta på musikalen Billy Elliot. Det var jag och Thea tillsammans med Mia och Stella. Jag valde att bara ta med Thea eftersom Saga inte vill gå på stan en hel dag och ville hellre vara hemma. Vi tog tåget upp på söndagen och vi började med att checka in på hotellet och sedan blev det en tripp till livrustkammaren på slottet.
Mycket fina och väldigt gamla kläder fanns att se. Bl.a. de kläder som Gustav 111 och Karl X11 hade på sig när de dog.


Thea provar att lyfta ett samuraisvärd som satt fast i en ställning. 


Ta kort på oss på Plattan!

Efter att vi fått lite mat i oss och en promenad längs Drottninggatan så var det dags för teater. Man fick inte fota när föreställningen börjat men den var jättebra. Mycket dans och musik och några kända skådespelare. Professorn från Talang spelade en av rollerna och det var kul att se honom på riktigt. Thea var nöjd och efteråt var vi så trötta efter en lång dag så vi gick till hotellet och somnade ganska direkt.


När vi vaknade på måndagen tog vi det lugnt och åt en god hotellfrukost innan vi drog vidare ner på stan. Högst upp på Theas önskelista stod Sciencefictionbokhandeln i Gamla Stan så vi började där. Hon ville köpa sig en trollstav som en av Harry Potter karaktärerna har. Den var dyr men hon var så nöjd med den hon valde.

Ingen Stockholmsresa utan tunnelbana och den tog vi till centralen för att resa vidare till Solna och Mall of Scandinavia. Om ni funderar över hennes varma jacka så kan jag berätta att det var svinkallt och blåste nordanvind i princip hela vår resa.


Många långa timmar blev det i shoppingcentret och efter en hel dag med kassar, matpauser och många steg så var vi alla trötta. Vi bestämde oss då för att ta en paus och gå på bio så fötterna fick vila en stund. Vi såg filmen Krig och jag kan rekommendera den till er med barn i samma ålder som Thea. 


Vårt tåg gick hem först 20.30 på kvällen så vi hann med att titta på mycket innan det var dags att fara hem. Det första Thea gjorde på tåget var att packa upp sin trollstav. Men resten av resan var vi så trötta att vi alla stoppade lurar i öronen och lutade oss tillbaka för att vila.


Vi gick så långt att jag fick blåmärke på foten. Men det var det värt och vi har haft en supermysig vistelse tillsammans alla fyra. Så roligt att göra något med barnen ett och ett ibland så att alla får göra det de tycker om samtidigt som man får tid tillsammans. Vi längtar redan till nästa höstlovsresa. 





Inga kommentarer: