9 juli 2019

Mera semester

Ja efter två jobbade dagar när vi kom hem från London så var det dags för sommarsemestern. Vi började med att hänga hemma medan Saga for till kusinerna i stugan och Thea åkte på handbollscup till Göteborg. På onsdagen tog vi med oss Saga och åkte efter dit för att kolla på matcher och göra roliga saker i Gbg.

På torsdagen kom mormor och Alva med tåget och mötte upp oss för en heldag på Liseberg. De fick ett varsitt åkband och eftersom vädret var snålblåst blandat med regn så var det i princip inga köer inne på Liseberg. Jag åkte Kållerado tillsammans med dem och det var bara att kliva rakt ner i båtarna. Har aldrig upplevt detta på Liseberg tidigare...


Saga utmanade sig själv och vågade testa lite nya saker i kombo med allt annat de åkte. Hon är kanske ingen karusellälskande person men hon tyckte att dagen var rolig och hon var nöjd.

Eller, hon var nöjd ända tills det var dags att lämna Liseberg för att titta på storasysters match. Det var svinkallt ute på Heden och det blåste och regnade på tvären. Vi var frusna in i märgen innan vi tog oss därifrån och in till stan igen. Men så är det, är man en supporter så är man även om jag medger att handboll är roligast inomhus eller när det är varmt ute. 


På fredagen var det fint väder och efter den obligatoriska handbollsmatchen på förmiddagen så tog vi oss till Naturhistoriska museet och tittade på allt möjligt. Saga kan ju vara lite ojämn i vad hon gillar att göra men uppstoppade djur och att titta i mikroskop var roligt tyckte hon. Hundra frågor om allt och inget men mest tror jag hon gillade att hon fick bestämma takten för dagen och göra saker hon själv valt.

Mot slutet av dagen hamnade vi i Trädgårdsförening och tittade på palmer och andra växter. Det fick bli en glass och Saga passade på att känna på vatten som hon älskar av någon okänd anledning.
När vi åkte hem frågade vi henne vad som varit roligast med semester i Göteborg och fick då veta att någon semester var det minsann inte för vi hade ju åkt dit för att titta på Thea. Men med semesterordet lagt åt sidan så gillade hon Liseberg mest. Själv gillade jag mest att få göra lite blandade saker. Men nu har vi lovat henne att vi ska hålla oss hemma resten av semestern för NÄR ska hon annars kunna leka med sina kompisar??
Hon är nog lik mig kanske, borta bra men hemma bäst 🌸

2 kommentarer:

Farmor sa...

Vad i helskotta har du fått in för kommentar😱

Mia sa...

Hahaha jag hade helt missat detta. Jag tog bort den för den hade ju inget där att göra 😊